Saturday, August 20, 2011

Ikan dan Kentang....

Apabila sebut pasal IKAN DAN KENTANG...Kalian mesti tahu bahawa menu makanan ini berasal dari Negeri Orangputih. Budaya mereka memang dah lama sampai di Asia tenggara. Jangan kata Ikan... ayam panggang, daging stik dan Salada atau Salad erti kata mudah untuk memahaminya...


Mereka memang dahulu kurang makan NASI... walaupun dalam pinggan itu nampak sedikit, tapi kenyangnya...MashaAllah..:-)


Ikan dan Kentang memang sukar dipisahkan. Ikan samada di salut tepung atau serbuk roti memang digemari anak-anak atau orang dewasa...Selain itu ia juga ditemani oleh Salada..ada salada ditambah buah dan kekacang..


Ikan Dan KentangHari ini iftar, Saya membuat Ikan dan kentang bersama Salad... Kerana tidak mahu menghampakan perasaan Haziq, Saya membuatnya...Ia jenis tepung dan kalau kalian mahu tahu silapnya saya ialah menggorengnya dalam deepfryer..apa lagi, walaupun minyak nya panas, Hancur ikan nya...isk..isk....:-(Terpaksa keluarkan kuali antik Ku...hehehe...Masaalah kedua pula Komputer ku dah pengsan...Jadi tak dapatlah Ku nak edit melalui Komputer biasa.... Haiz... tak satu-satu yg menguji kesabaran ku....:-(" Sabar..selagi ku boleh sabar...walaupun ianya tiada jalan keluar ku tetap SABAR..."

No comments: