Wednesday, June 8, 2011

Karipap dengan Nenas tartlet

Last entry kali ini, Mama baru sahaja habis minum petang....Penat sungguh bagi Mama didapur seharian....:-D

Anak-anak pula bukan main seronok bermain dan ketawa..Cemburu tau...

Okay kita balik asal topik..

Karipap ini Mama menggunakan kulit Roti prata instat jenama chinatown. Mama suka jenama ini kerana kuliat adunannya amat sedap dari jenama kawan atau yang ada dipasarraya.


Intinya pula memang Mama sudap siapkan terlebih awal lagi. Kentang digoreng rempah dan sedikit pedas serta ada hotdog dan daging ayam sedikit. Mama potong dua dan lipat macam samosa tapi Mama klim tepi-tepinya macam epok-epok. Ia boleh digoreng atau dibakar. Selepas separuh bakar Mama keluarkan dan sapukan sedikit majerin diatas nya...

Cukup warna dan garing yang kita nak..Boleh dikeluarkan dan disaji.

Tartlet Nenas bukan Mama buat tau, Tapi Mama order dari dapurSimply De'light...!

Sedap dan suka banyak intinya...! Boleh order lagi macam ini..:-D


Dengan ini sekian lah segala Entry Mama...kita jumpa lagi dilain masa...:-)


2 comments:

Hana said...

nak tanya, simply De'light tu kat mana n ada link tak?

MamaElla said...

Salam Hana,

link nya ada di facebook. Simply
De'light@facebook.com

bergambarkan pulut kuning icon nya..


Sekian