Tuesday, May 17, 2011

Menu cuti Vesak day

Chocolate Mud CakeSelamat Hari Cuti Vesak day untuk orang-orang Budhha. Hari ini juga ramai yang tidak kesekolah atau kerja.
Seperti biasa, Mama kena rancang apa nak masak...! Mama tidak buat Kookies tapi Mama buatkan sebiji kek. Seperti diatas..Ringkas, tapi tidak kerterlaluan manis nya..
Inilah Buktinya setelah dihiasi rapi tapi sederhana, Licin mereka makan....!Daging Stik dan Rusuk Lembu bersoskan ladahitam
Pada tengaharinya, Mama siapkan Daging stik dan rusuk Lembu digrill dengan sayur-sayuran serta kentang goreng dan baked bean...Sos nya pula rekaan ku sendiri tapi mesti dan tetap ada ladahitam yang segar ditumbuk agak kasar. Yang tiada dalam gambar ini sop jagung berkrim...Mama suka tengok Haziq dan Abah nya makan..seronok begitu..Al-maklum orang suka daging.....:-)
Nasi goreng Daging LembuMama masak untuk makan malam kami..sedikit pedas dan ditambahkan 2 helai daun limau yang telah dihiris sedikit halus..Dengan itu lengkaplah hari ini nya punya MENU untuk hari cuti vesak day. Dan juga ini adalah last cuti dalam bulan MAY...Sekarang Mama nak rehatkan kaki...Nasib baik esok tidak bekerja...!

No comments: