Wednesday, October 13, 2010

Ayam Masala MamaElla


Ayam Masala ku tercipta kerana hasil ku yang suka mencampur adukkan rempah-rempah di dapur ku.
Ayam ku bersihkan dengan membuang kulit dan potong 8, berat nya 1100kg..
Kalau sebut rempah.. ku rasa semua tahu rempah yang ku maksudkan..Beryani, Kari , Garam masala.. serbuk jintan ,Manis dan ketumbar..Chjilipadi, chili merah bawang dan etc..
Ini masakkan India dan melayu Fusion..
Enak dimakan dengan roti capati atau roti perancis dan Nasi..
Ku juga menambahkan 4 biji telor rebus.. dan Lauk ini tidak payah memerlukan Kentang atau lobakmerah..
Yang bagus nya ku hanya memakai 2 sudu makan tairu atau kelapa pekat..
Tak menjelak atau menjemukan..Rasa nya mesti masam dan pedas....
Ku sudah pernah mencuba dengan daging atau Seafood tetapi yang serasi atau sedap ialah AYAM..
Selamat menjamu selera semua..

No comments: