Thursday, April 9, 2009

Coklat koko Krunch


Kookies ini Mama buat sempena ada belen coklat cair..
Pelanggan Mama yang setia dan anak nya amat suka.. jadi dia minta dibuatkan..Mama pun setuju.
Tapi Coklat koko Krunch bukan seperti diatas tau... lain sedikit.. dan bila Mama tengok belen coklat ini...dan apa lagi..Mama terus maksudkan semua 1 kotak yang baru kedalam nya..dan gaul-gaul sehingga rata...Sayang didapur tidak ada kacang, raisin atau yg sesuai untuk dimasukkan kedalam kookies ini...!!
Ini lah dua Juadah yang disiapkan untuk cemil-cemilan esok kerana di HBO akan menayangkan cerita-cerita yang bagus-bagus......
Selamat bercuti semua...:-)

10 comments:

Rafizah Nordin said...

sedapnye...nnt nak watlah...jahanam diet den wakaka

MamaElla said...

watlaa jgn tak wat.. hehehe

kucingorengemok said...

"kerana HBO menayangkan cerita yg bagus²" - hehe, this is so funny. i'd do that too, siapkan semua benda yg perlu disiap, time cerita best keluar boleh lepak tanpa gangguan :)

MamaElla said...

Lee..

Kita amat setuju dgn apa yg Lee katakan... rilex aje sambil baring di kusyen...:-D

Retno Prihadana said...

my kids suka sekali kukis ini, biasa untuk camilan di hari Raya, belum pernah buat sendiri biasanya beli, ada resepnya?

MamaElla said...

Hi Bu..kookies nie hanya sederhana aje hanya coklat dan koko krunch...!!!

MamaFaMi said...

Hmm good idealah... Lain kali kalau mama ada lebih coklat, bolehlah mama buat macam ni. Tq for the idea...

MamaElla said...

Salam Mamafami..
Itulah belen coklat yg dah dicairkan masih ada ..jadi anak nya sarapan kita ubah jadi kookies...
Sama-sama Mamafami...

nur said...

salam mama,

anak2 nur pun suka koko crunch nie...nur kalau wat mesti tutup ngan coklat...itu lah yg budak2 nie suka sebab bercoklat.

mama HBO masih tygkan cita Cinta Fitri yea....nur dah tukar kepada Mio...penat ma tengok CF nie...nur dah tengok CF3 nak kena tunggu yg ke4 pulak....boring betul...tak abis2...CF2 byk tak lojik nya...tapi tetap tengok...

MamaElla said...

Salam Nur,

Biasa nya Mama top-up lagi coklat diatas nya... lagi Anak-anak suka... !!

Cf.. Mama tak minat sangat laaa, Kerana too long dah tak suka watak Fitri...So tak tengok laaa...

Miao eh.. pun very good...:-)