Wednesday, February 25, 2009

Nasi Beryani Ayam


Hari ini mood macam hari Jumaat, nak cepat bertemu dengan Weekend. Jadi menu hari ini adalah Nasi beryani Ayam, dengan Kuah dal sayur. Tiada paceri pun, kerana disini tiada yang makan kecuali Daku.
Mama beli beras ini dikedai runcit rumah Bonda. Sekilo $3.50, dan bila dah beli mestilah kena masak atau gunakan beras ini.
Seperti biasa, Mama tidak suka menggunakan banyak warna, setakat kas-kas dan sedikit aje warna kuning itu pun hanya setitik aje...!! Tapi Mama suka bau gajus, raisin dan daun-daun nya sungguh mengharumkan...
Resepi sudah ada di entry lama...

6 comments:

mummyalyssa said...

ermm sedapnye..kak kite slalu mkn nasi ni time ada kerja kawin je la..tu pun di kg kat muwo..wat snirik tak penah lg..

MamaElla said...

Muwo tuu kat mana eh dik?

Kakak buat nasi nie pun kerana dah lama tak makan dik.. nak buat Nasi beryani nie nak kena banyak sabar tau tapi hasil nya sedap..:-)

nurleeta said...

Ntah bila la sy nk pandai masak briyani nih...hmmmmmmm...

MamaElla said...

Cuba laa pasti boleh... Nasi beryani ini selalu nya saya buat pada bulan Ramadan untuk dimakan pada waktu sahur aje...!1

KAK TON said...

salam singgah mamaella...

MamaElla said...

Kak Ton...Wsalam dan terimakasih.. :-)