Monday, February 16, 2009

Mee Sua Fishballs


Dinner kali ini Kita makan Mee Sua Fishballs...dengan cuaca yang panas walaupun hujan turun dengan lebat sekali sekitar 20 minits...pun tidak meghilangkan bahang panas...
Mee Sua ini selalu nya kita nampak orang-orang cina makan, dan Bonda Mama pun suka masak mee ini..lembut dan sesuai untuk orangtua yg tidak ada gg..senang bagi mereka nak makan...cuma mee nya cepat kembang.
Mama makan mee ini dengan cilipadi ditumbuk kasar-kasar sedikit dan tuangkan kicap manis dan perahkan limau sambal sebiji..isk sedap.com youuu....!!
Dan masak Mee ini tak payah bubuh garam terlalu banyak... kerana Mee nya dah ada rasa garam...Less salt is better then More salt ...hehehe..:-D

2 comments:

nur said...

salam mama,sedap nya kalau dpt semangkuk....

ma,camne nak balas pm kalau mama tutup fp...ari tu nur dah type tiba-tiba ilang..tu yg fed-up..ma tau kan fp selalu meragam.Apa pun nur just let mama know ok.Hp sim card nur yg dulu tak ada lagi..so cam mana nak sms? Waktu thn lepas mmg nur sakit tu sebab tak contact mama dan tak update fp.Mama jgn ingat apa2 lah...nur ingat dengan ma tau.

MamaElla said...

Wsalam Nur

Pasal itulah Mama fed-up dgn Fp boleh kira merajuk lah...hehehe

Traffic aksi jam aje bila nak download dah laa tu type banyak-banyak semua lost in action..:-(

Mama tutup kerana dah tak update kat sana lagi lah Nur..habis maluler takde yg baru so Mama secara rasmi kat sini lah...

Nur
jgn risau Mama tak pernah ingat apa-apa...I just Miss you and yr voice...
I will email u very soon..

Sekian