Wednesday, February 4, 2009

Daging Jintan



Daging Jintan bukan Jintan aje yang ada didalam nya, pelbagai rempah ada begitu juga dengan ladahitam , semua sesudah disangar ku blend dan tumis sampai keluar minyak...
Ku suka keharuman rempah-rempah ini. Selepas itu ku masukkan daging dan ku biarkan sampai ia nya empuk baru ku taburi garam , gula dan ku kacau sedikit dan ku perlahan kan api sekecilnya dan ku lalu tinggalkan buat seketika...
Sempat ku habiskan gsok baju dan datang semula untuk melihat lauk yang ku masak ini...
Isk..dah cukup pekat dan apa lagi ku angkat lauk nie dan ku pun mulakan tugas mengambil gambar nya...
Keputusan nya... enak dimakan dgn nasi hangat-hangat ia nya kurang pedas jadi sesuai kalau ada sambal belachan...:-)

Hitam-hitam setompok manggis makin hitam makin manis...( Kalau salah minta maaf ler)

2 comments:

Simply D'Lite said...

Hahahahah!Bahasa melambangkan bangsa...peribahasa tu macam gini bunyinya..:D

Hitam-hitam si tampuk Manggis...
Biar pun hitam, "tak kasi sikit pasti ku nangis.." =))

Sedap?Sedap?Sedap tak?? Jika sedap....kita nak bawa mangkuk tingkat..:D

MamaElla said...

Ewah... dia mau bawa mangkuk tingkat eh... sedap ah bagi yg tak suka pedas... cuma kalau dtg bawa laa yr sambal belachan power tuu...:-D