Tuesday, July 31, 2007

1st August..Hari Jururrawat/Nurse


Hari ini adalah hari JURURAWAT. Teringat dulu-dulu jururawat adalah tugas yang amat sukar di lakukan. Jururawat juga di perlukan dimana pesakit memanggil. Jururawat juga yang akan melayan perangai pesakit.Jururawat juga yang cuba berdikari dengan lebih tabah dan sabar. Jururawat juga yang akan dimarah atau dimaki kalau pesakit tidak berpuas hati. Jururawat juga yang menjadi teman baik pesakit dan jururawat juga yang akan mengkhabarkan berita sedih atau gembira kepada famili pesakit...Tanpa jururawat kita terasa pincang...



Tahniah untuk manusia atau insan yang berkerja sebagai JURURAWAT....tabah dan sabar itulah slogan bagi pekerjaan seorang jururawat... Selamat hari Jururawat dari Mama untuk mereka...

Saturday, July 28, 2007

Ayam ...oH Ayam...!!





Genap pukol 1 tengahari selepas Zohor kami keluar ke CityPLaza, sepanjang ke sana kemalangan yg aku nampak ada 3, satu nya lori siput melanggar motorsikal, kedua kereta berlanggar motosikal dan ketiga kemalangan ini melibatkan 6 atau 7 kenderaan tapi disebelah kanan..Kesesakan nya Masya-Allah...!! untung Zauji sabar orang nya...


Sampai disana, aku menuju ke "Arnold Fried Chicken Restaurant" dah 4 atau 5 tahun aku dan Zauji tidak mampir di sini..Kami tisak kuasa nak beratur nya. Tapi tadi ..alhamdullilah sungguh melegakan kerana orang tidak ramai...Syukur sekali lagi...!!
Aku nak komen sikit, rasa nya ayam ini telah berubah dan paling ketara tadi semasa aku mengkunyah, aku rasa mereka pakai bawang putih lebih klerana aku terasa nah bawang putih di bahagian kulit nya dimana kulitnya ranggup dan rempah nya aku rasa terbanyak bawang putih..aku kira aku seorang yg merasanya tapi meja sebelah pun berbualkan hal ini..apa pun lah ayam nya enak cuma isi nya tetap tawar... isk bab ini I think nuthing can be done...!!!





Thursday, July 26, 2007

JULY oH JULY...

Bulan July akan berakhir untuk beberapa hari... Sejenak aky ingin mengingati apa yang sudah aku lakukan...Hmmm.paertama,

Aku semakin minat Memasak..Kenapa kerana Haziq sudah pandai minta Ibu masak itu dan ini...tetapi dia tetap mau masakkan less pedas.... Cake,brownies dan agar-agar clear tetap dia minati apatah lagi kalau aku buat kuih PuteriSalads laju lah dia makan macam kereta api....hehehe..GG dia sudah mula nampak nak timbul dua biji yg dah patah..pp dia makin tenbam ..masya-ALLAH jgn lah dia gemuk ..menyamfah aku..tapi dia ada ketinggian yg lebih dari aku dan zauji... syukuran..
Hafiz... dia semua makan macam aku pula sifat makan itu.. dan celoteh dia habis macam aku juga tapi dia tidak suka chilli... keju dia nya fans...Dia sikit sensitif orang nya dan amat takut dengan animals seperti bug, maksud aku semut,cicak,lalat, nyamuk dan etc..Kalau Dia ketemu boleh menjerit mengalahkan anak perempuan!!!

KEDUA

Bulan ini adalah bulan hari masyarakat, jadi penlibatan aku teramat penuh makna..disini kita belajar cara kelainan bangsa,budaya punya cara kehidupan dan pemakanan mereka.






Hari Guru akan sampai, kami di sekolah sudah mula aktif belajar menari untuk dipersembahkan pada hari guru kelak.. latihan demi latihan kami lakukan agar kami nampak sama dan seiring...
Hari sabtu ini kalau zauji tidak malas maybe dan maybe dia akan bawa kami ke Arnolds Fried Chicken maybe lah ..oh maybe aje lah.... dah 4 tahun tidak kesana bukan malas cuma tidak kuasa nak beratur dan tempat nya kecil...

30haribulan ..Haziq sudah mula ada tropical test English... dan 31haribulan ..bahasa melayu..seterusnya Maths nya pada 2nd august....Mudah-mudahan dia boleh melaluinya dengan hati yg tabah...

Bulan july..Bulan Rejab dimana HaFiz dilahirkan begitu jua Zauji....Semuga panjang umur kalian yg tercinta.. dan Bulan July ini ingin Aku mengucapkan Selamat Hari Lahir kepada Zaihana aka Spidey dan Haji Nan di Brunei..serta yang lain dimana aku mengenali atau tidak...Doa ku... " Ya..! ALLAH kau panjangkan umur mereka tambahkan ilmu akhirat kepada mereka-mereka yang Engkau kasihi dan murahan rezeki serta Lindungilah mereka-mereka daripada api neraka..amin ya rabbi ala-amin.."

Sekian dan khalas