Wednesday, March 21, 2007

Selasa!!!

Hari selasa, aku dah tidak boleh tahan lagi, kepala aku macam nak pecah disebabkan aku yang suka diam aje, tapi itu ada kehendak aku jua. sejak Mil ini ada, bermacam-macam ragam kerenah dia aku hadapi. malah kalau aku diberi bayi untuk yang ketiga aku maulah. Aduh!!! sabar, sabar dan sabar!!!!
Setiap manusia ada kesabarannya, tapi hari selasa itu aku dah tidak boleh sabar lagi, lantas jalan keluar aku duduk di sudut korner di chua chu kang lot 1 tingkat 4 di sudut food korner sambil makan aku tengok orang ramai lalu lintas disitu. Sejam lebih aku duduk disitu, hilang sudah stress aku tapi aku rugi kerana aku tidak hadir kuliah ngaji.
Bermacam-macam ragam dia menunjukkan pada ku ragamnya , dengan senyum aku terangkan dengan dia kenapa tidak boleh dan dibolehkan. kalau bercakap dengan aku wajib bertentang mata, suatu perkara yang tidak pernah aku buat selama ini. Alhamdullilah dia faham,lega hati aku. Kalau apa yg dia hendak , pasti aku lah yg dia cari bukan hubby aku. Aku pun ingin a break!! tapi itulah break yg aku dapat ialah Selasa!!!
Alhamdullilah aku dapat jua atasinya, denagn membuktikan aku hadir kuliah hari ini dan sakit stress aku dah berkurangan serta aku nak ucapkan berbanyak terimakasih dengan seseorang yg sudi menemani aku pada hari selasa. Juga aku tidak lupa pada teman ku yg ajar aku ngaji..Terimakasih di atas kata-kata perangsangmu!!!

1 comment:

spidey said...

i am actually impressed by the way u handle ur stress. some pple might start cursing & swearing but u managed remain kool despite of the great frustrations, subhanallah.

may Allah guide u always to be better muslimah each day, insya Allah, amin.